Rekonstrukce RD Tenorova

Rekonstrukce RD Tenorova

Status: Rekonstukce

Rok: 2015

Lokalita: Brno – Židenice

Popis:
Cílem rekonstrukce bylo vytvoření prostoru pro kuchyňskou linku s jídelním stolem a prostoru pro obývací pokoj, který by navazoval na venkovní uzavřený dvorek. Z tohoto důvodu bylo přistoupeno k radikálnímu řešení rekonstrukce a to obrácením dvorku o 90 stupňů a přistavění části místnosti navazující na schodiště. Toto řešení tak umožňuje vytvoření volného prostoru bez bariér pro komfortní kuchyňskou část s velkým jídelním stolem a obývací část, která je posuvnou prosklenou stěnou vizuálně propojena s uzavřeným intimním dvorkem. Nově vytvořené zádveří poskytuje majiteli dostatek úložných prostorů. Dispozice zádveří vytvořila optimální prostor pro volný přechod z jídelního do obývacího pokoje. Ten je využit pro knihovnu a vestavěné skříně.